Program Tanımı
Aşçılık Programı, günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde bilgi ve becerisini kullanarak, hijyen kurallarına uygun olarak servise hazır hale getirebilen profesyonel aşçıları yetiştirmeyi esas alan önlisans programdır. Aşçılık Programında eğitimini tamamlayanlara “Aşçı” unvanı verilir.
Programın Amacı
Aşçılık Programının amacı, mutfak ve yiyecek – içecek hizmetleri alanında istihdam edilebilecek yeterli alt yapıya sahip, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunları tanımlayabilen, mesleki plan ve projeleri gerçekleştiren ve çözüm önerileri geliştirebilen, çalışma gruplarında sorumluluk alabilen veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, etkili iletişim kurabilen ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip nitelikli profesyoneller yetiştirmektir.
Kariyer Olanakları
Aşçılık Programı mezunları, yemek üretilen her kurumda istihdam olanağına sahiptir. Yiyecek içecek hizmetleri sektörü, otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanlarında görev almaktadır. Program mezunları ayrıca, okul mutfağı, hastane mutfakları, fabrika mutfağı, ordu mutfağı, işyeri mutfağı, havaalanı, yemek fabrikaları mutfağı, otel mutfağı, restoran mutfağı, gemi mutfağı, uçak mutfağı, tren mutfağı, otobüs mutfağında mutfak personeli olarak çalışmaktadır.