Yaz Okulu Ara Sınav Programı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Ara Sınav Uygulama Usul ve Esasları 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulunda YÖK zorunlu derslerin (ATA1001-1002, TDL1001-1002, BİL1001-1002,KRP1001 ve ENG1001-1002) ara sınavları online olarak, diğer tüm derslerin ara sınavları yüz yüze olarak dersin ders programında belirtildiği başlangıç saatinde 15 Nisan-19 Nisan

12 Ağustos - 00:00

T.C.

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu

Ara Sınav Uygulama Usul ve Esasları

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulunda YÖK zorunlu derslerin (ATA1001-1002, TDL1001-1002, BİL1001-1002,KRP1001 ve ENG1001-1002) ara sınavları online olarak, diğer tüm derslerin ara sınavları yüz yüze olarak dersin ders programında belirtildiği başlangıç saatinde 15 Nisan-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sınav saati teyidi için OİS üzerinden derslerin ilgili akademisyenleri ile iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Sınavlara katılacak öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

• Online Sınavlar (YÖK Zorunlu Dersler) 17 Ağustos 2022 Çarşamba ve 18 Ağustos 2022 Perşembe tarihlerinde derslerin ilgili akademisyenleri tarafından OİS mesajlar sistemi üzerinden belirtilen saat ve tarihte yapılacaktır.
  • Online Sınav öğrenci sunumu için tıklayınız.

Yüz Yüze Sınavlar İçin;

1. Akademisyen tarafından belirtilen saattin ilk 20 dakikasında sınava katılım sağlanabilir, 20 dakikadan sonra sınav dersliğine gelen öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir.
  2. Sınav başladıktan 20 dakika sonra sınav dersliğinden çıkış yapabilirsiniz ilk 20 dakika öğrencilerimizin derslikten çıkış yapmasına izin verilmemektedir.
  3. Sınav sırasında öğrenci kimlik kartı kontrolü yapılacaktır bu nedenle her sınavda öğrenci kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
  4. Sınav sırasında cep telefonlarınızın kapalı durumda olması ve ders notlarınızın yanınızda bulunmaması gerekmektedir.
  5. Sınav oturma düzeni sınav başlamadan önce ilgili sınavın gözetmenleri tarafından oluşturulacaktır.

*Üniversite seçmeli derslerin sınavları sadece Maslak yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

Online Sınavlar İçin;

1. Sınav ortamında yalnız bulunmakla ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz.
  2. Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.
  3. İnternet veya elektrik kesintisi, şarj, cihaz arızası, vb. nedenler mazeret olarak kabul edilmeyeceği için sınav esnasında kullanacağınız cihaz ve gerekli ekipmanların kontrolünün önceden yapılması tavsiye edilmektedir.
  4. Sınava meşru mazeretleri ile giremeyen öğrenciler diğer sınavlarda olduğu gibi geçerli mazeretlerini belgelendirmek koşulu ile (Yaşanan teknik aksaklıkları video kaydı ile belgelendirmeniz gerekmektedir) ilan edilecek tarihlerde OİS üzerinden mazeret sınavına başvurabileceklerdir. OİS üzerinden tamamlanan başvurulardan sonra gerekli belgenin Öğrenci İşleri Birimine ibraz edilmesi zorunludur aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
  5. Sınava bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. cihazlar ile girilebilmektedir. Ancak teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına bilgisayar ile sınava katılmanız tavsiye edilmektedir.
  6. Sınav süreleri, soru sayıları ve ara sınav yüzde oranı dersi veren Akademisyen tarafından belirlenmekte olup ders bazlı değişiklik gösterebilmektedir.
  7. Online sınav programında belirtilen sınav süreleri başlangıç saatini belirtmektedir. Sınav için tanınacak süre ilgili Akademisyenden öğrenilebileceği gibi online sınav ekranının sağ üst köşesinde de görüntülenebilecektir. Sınav başlangıç saati itibari ile sayaç geri sayıma başlayacak, geç girilen süre sınav sürenizden düşülecektir.
  8. Herhangi bir neden ile sınavdan çıkmak zorunda kalan öğrencilerimiz, sınav süresi içerisinde sisteme tekrar giriş sağlayabilir ve kaldığı yerden devam edebilirler.
  9. Sınav başladığında ekranda yalnızca bir soru görülecektir. Soruyu cevaplandırarak ya da boş bırakarak bir sonraki soruya “ileri” butonu ile ilerleyebileceksiniz. “Sınavı Sonlandır” butonuna tıklamadığınız sürece sorular arasında ileri ya da geri gidebilme, boş bıraktığınız sorulara dönebilme ve işaretlemiş olduğunuz şıkları değiştirebilme imkânınız bulunmaktadır. “Sınavı Sonlandır” butonuna tıklamanız, sınavınızı tamamladığınız anlamına gelmekte olup bu işlemden sonra herhangi bir değişiklik yapamazsınız.

Başarılar Dileriz.

12 Ağustos