Ukrayna'dan Gelen Öğrencilerin Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik Şartları HK.

UKRAYNA’DAN GELEN ÖĞRENCİLERİN YATAY GEÇİŞ VE ÖZEL ÖĞRENCİLİK HAKKINI KULLANMASI Ukrayna`da eğitim-öğretimine devam edemeyen üniversite öğrencilerine, Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerimize yatay geçiş yapma ve özel öğrenci olma hakkı verilmiştir. Yatay geçiş ve özel öğrenci işlemlerine ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının belirlediği tarih ve şartlar aşağıda açıklanmıştır. Programların kontenjanları için tıklayınız BAŞVURU,

7 Nisan - 00:00

UKRAYNA’DAN GELEN ÖĞRENCİLERİN

YATAY GEÇİŞ VE ÖZEL ÖĞRENCİLİK HAKKINI KULLANMASI

Programların kontenjanları için tıklayınız

BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KAYIT TAKVİMİ
Başvuru Tarihleri : 11-15 Nisan 2022
Sonuçların İlanı : 20 Nisan 2022
Asil Liste Kayıt Tarihleri : 21-22 Nisan 2022
Yedek Liste Sonuç İlanı : 23 Nisan 2022
Yedeklerin Kayıt Tarihi : 25 Nisan 2022
Özel Öğrenci Başvurusu : 26-29 Nisan 2022

Yatay geçiş şartlarını sağlayıp başvuru yapan fakat hak kazanamayan öğrencilerin özel öğrenci başvuruları kabul edilir.

İlan edilen tarihlerde başvuru yapmayan veya kayıt haklarını kullanmayanlar haklarından vazgeçmiş sayılır.

Yatay geçiş şartlarını sağlamayan öğrencilerin 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrenci başvurusu yapması gerekmektedir.

Yatay geçiş şartlarını sağlayıp başvuru yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrencilik için gerekli belgelerle beraber başvuru yapması gerekmektedir.

Konuyla ilgili YÖK açıklama sayfası için tıklayınız.

Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yükseköğretim kurumu listesi için tıklayınız​.

Ukrayna’dan gelen öğrencilerin özel öğrencilik statüsünden faydalanabilmesi için YÖK tarafından oluşturulan bilgi formunu doldurmaları gerekmektedir. Bilgi formuna ulaşmak için tıklayınız.

7 Nisan