2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Mazeret Sınavı Başvuru Duyurusu

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Mazeret Sınavı Başvuru Duyurusu 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nda ara sınava/sınavlara mazereti nedeniyle katılamayan öğrencilerimiz, 08 - 10 Mayıs 2023 tarihleri içerisinde mazeret sınavına başvuruda bulunabilirler.  *Başvurular “Online” olarak uzaktan alınacak olup elden başvuru alınmayacaktır. Bu nedenle başvurunuzu tamamladığınızdan emin

4 Mayıs - 00:00

T.C.

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı

Mazeret Sınavı Başvuru Duyurusu

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nda ara sınava/sınavlara mazereti nedeniyle katılamayan öğrencilerimiz, 08 – 10 Mayıs 2023 tarihleri içerisinde mazeret sınavına başvuruda bulunabilirler.

*Başvurular “Online” olarak uzaktan alınacak olup elden başvuru alınmayacaktır. Bu nedenle başvurunuzu tamamladığınızdan emin olunuz.

Önemli Notlar;

1. Mazeret sınavları, Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen zorlayıcı nedenlerden ötürü ara sınavlara katılamamış öğrencileri kapsamaktadır. Bu nedenle zorlayıcı nedeni belgelendirmeniz zorunludur.
  2. Mazeret başvuruları T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Ara Sınavlar İçin Mazeretlerin Kabulü ve Mazeret Sınavlarının Yapılış Esaslarına İlişkin Yönerge kapsamında değerlendirilecektir. Yönergeye ulaşmak için tıklayınız.
  3. Rapor-Belge yüklenmemesi durumunda sistem başvurunuzu tamamlamanıza müsaade etmeyecektir.
  4. Yüklenen belgenin okunaklı ve net olması gerekmektedir.
  5. Değerlendirme sonucunda mazeret sınavına girmeyi hak eden öğrencilerin, sınava katılmaması durumunda ara sınav notu “sınava katılmadı (-1)” olarak sisteme işlenecektir.

Mazeret Sınavı Başvuru Adımları

1)OİS-Ana Ekran’da bulunan “Mazeret Sınavları Başvuru” alanındaki “Mazeret Sınavı Başvuru Yapılabilecek Dersler Listesi” sekmesine tıklayarak dönem içerisinde aldığınız derslere erişebilirsiniz.

Görüntü-1

2)Mazeret sınavına başvuruda bulunmak istediğiniz dersin/derslerin sağ tarafındaki “Başvur” sekmesi aracılığı ile ilgili sayfayı görüntüleyebilirsiniz. Her ders için ayrı başvuru ekranı bulunmaktadır.

Görüntü-2

3) Başvurunun tamamlanabilmesi için doldurulması zorunlu olan alanlar görüntü-3’te kırmızı renk ile vurgulanmıştır. Her ders için ayrı ayrı açıklama ve mazeret nedeni alanları doldurulduktan sonra zorunlu olarak mazereti belgeleyen dokümanınızı “dosya seç” sekmesi aracılığı yüklemeniz gerekmektedir.

Görüntü-3

4)Bilgileri eksiksiz olarak girdikten sonra “kaydet” butonuna tıkladığınızda görüntü-4’teki “Başvurunuz Alındı” uyarı ekranını göreceksiniz.

Görüntü-4

** Değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra sonuçlar ve sınav takvimi, yüksekokul resmi web sitesinde duyurulacaktır. Sınavlar, 15.05.2023 – 18.05.2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

4 Mayıs