2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Ara Sınav Mazeret Başvurusu Sonuçları ve Sınav Takvimi Hk.

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2022-2023 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV MAZERETİ Meslek Yüksekokulumuzun ilgili kurulunca 2022-2023 akademik yılı bahar yarıyılı ara sınav mazeretlerinin 22.05.2023-28.05.2023 tarihleri arasında yapılmasına karar verilmiştir.  Sınav programı aşağıda yer almaktadır. Mazeret sınavlarında ara sınav kural ve koşulları geçerlidir. Bu nedenle ilgili dokümanın dikkatlice incelenmesi

12 Mayıs - 00:00

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2022-2023 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI

ARA SINAV MAZERETİ

Sınav programı aşağıda yer almaktadır.

Mazeret sınavlarında ara sınav kural ve koşulları geçerlidir. Bu nedenle ilgili dokümanın dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Sınav başlamadan karşınıza çıkacak olan aşağıdaki kutucuğu işaretlediğinizde iş bu Kural ve Koşulları kabul etmiş olursunuz. Kural ve koşullara ulaşmak için tıklayınız.

Sınavlarda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması adına OİS Online Sınav öğrenci sunumunun incelenmesi önem arz etmektedir. OİS Online Sınav öğrenci sunumuna erişmek için tıklayınız.

Mazeret sınavı başvuru sonuçlarına en altta yer alan portala gerekli bilgileri girerek ulaşabilirsiniz.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında verilen derslerin ara sınav mazeretleri, sınav takviminde belirtildiği şekli ile online olarak 22-28 Mayıs 2023 tarihleri arasında OİS üzerinden tamamlanacaktır.  Sınavlara katılacak öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

1. Sınav ortamında yalnız bulunmakla ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz.
    2. Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.
    3. İnternet veya elektrik kesintisi, şarj, cihaz arızası, vb. nedenler mazeret olarak kabul edilmeyeceği için sınav esnasında kullanacağınız cihaz ve gerekli ekipmanların kontrolünün önceden yapılması tavsiye edilmektedir.
    4. Sınava bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. cihazlar ile girilebilmektedir. Ancak teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına bilgisayar ile sınava katılmanız tavsiye edilmektedir.
    5. Sınav süreleri ve soru sayıları dersi veren Akademisyen tarafından belirlenmekte olup ders bazlı değişiklik gösterebilmektedir.
    6. Online sınav programında belirtilen sınav süreleri başlangıç saatini belirtmektedir. Sınav için tanınacak süre ilgili Akademisyenden öğrenilebileceği gibi online sınav ekranının sağ üst köşesinde de görüntülenebilecektir. Sınav başlangıç saati itibari ile sayaç geri sayıma başlayacak, geç girilen süre sınav sürenizden düşülecektir.
    7. Herhangi bir neden ile sınavdan çıkmak zorunda kalan öğrencilerimiz, sınav süresi içerisinde sisteme tekrar giriş sağlayabilir ve kaldığı yerden devam edebilirler. Ancak “Sınavı Bitir” butonuna tıklandığı durumda sınava tekrar giriş yapamazsınız.
    8. Sınav başladığında ekranda yalnızca bir soru görülecektir. Soruyu cevaplandırarak ya da boş bırakarak bir sonraki soruya “ileri” butonu ile ilerleyebileceksiniz. Ancak ileri butonuna bastıktan sonra boş bırakılan ya da işaretlenen sorulara tekrar geri dönerek değişiklik yapılamayacaktır.
    9. Ödev ya da proje olarak gerçekleşecek olan dersler sınav programında “Ödev” olarak belirtilmiştir ve bu derslerin ilgili akademisyeni ile OİS üzerinden iletişim kurmanız gerekmektedir.

2022-2023 akademik yılı bahar yarıyılı ara sınav mazereti I. Ö. revize edilmiş programa ulaşmak için tıklayınız.

2022-2023 akademik yılı bahar yarıyılı ara sınav mazereti II. Ö. revize edilmiş programa ulaşmak için tıklayınız.

2022-2023 akademik yılı bahar yarıyılı üniversite seçmeli dersler ara sınav mazereti I.Ö. revize edilmiş programa ulaşmak için tıklayınız.

2022-2023 akademik yılı bahar yarıyılı üniversite seçmeli dersler ara sınav mazereti II.Ö. revize edilmiş programa ulaşmak için tıklayınız.

Sorgulama Ekranı

12 Mayıs