2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Yatay Geçiş Duyurusu

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI A-) Başvuru Yeri ve Şekli: Başvurular bizzat ya da noterden alınan vekaletname ile birlikte İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Esentepe Yerleşkesi Öğrenci İşleri Birim Müdürlüğüne 12.07.2021-20.08.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.  Aday öğrenciler, belirtilen başvuru belgelerini eksiksiz olarak teslim etmekle yükümlüdürler. Belgelerden herhangi birinin son

9 Temmuz - 03:00

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

A-) Başvuru Yeri ve Şekli:

Aday öğrenciler, belirtilen başvuru belgelerini eksiksiz olarak teslim etmekle yükümlüdürler. Belgelerden herhangi birinin son başvuru tarihine kadar teslim edilmemesi durumunda adayın başvurusu geçersiz sayılarak eksik evrak nedeni ile reddedilecektir. Tüm belgeler mühürlü, ıslak imzalı ya da e-imzalı olmak zorundadır.  Mail, belge fotoğrafı, fotokopi, ekran görüntüsü vb. geçersiz sayılacaktır.

B-) Başvuru için Gerekli Belgeler:

1) Başvuru Formu (tıklayınız.)

2) ÖSYS Yerleştirme Belgesi

3) ÖSYS Sonuç Belgesi

4) Öğrenci Belgesi

5) Disiplin Belgesi

6) Transkript (Not durum belgesi)

7) Ders İçerikleri

8) Lise Mezuniyet Belgesi

9) Nüfus Cüzdan Fotokopisi

10) Bir (1) Adet Vesikalık Fotoğraf

11) Varsa; daha önce bitirmiş olduğu okula ait güncel transkript ve ders içerikleri

C-) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Kontenjan ve Ücretleri için Tıklayınız.

D-) Son 4 yıla ait ÖSYS tavan ve taban puanları için tıklayınız.

E-) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Takvimi

AKADEMİK FAALİYET BAŞLANGIÇ BİTİŞ
YATAY
GEÇİŞ
Başvurular 12.07.2021 20.08.2021
Değerlendirme 23.08.2021 3.09.2021
Sonuçların İlanı 7.09.2021
Kesin Kayıt 8.09.2021 21.09.2021
Yedeklerin İlanı 23.09.2021
Yedek Kayıt 24.09.2021 1.10.2021

F-) Değerlendirme:

Başvurular tamamlandıktan sonra değerlendirmeler yapılır. Adayın ne zaman başvuru yaptığına göre değil taban puanı ve ortalamasına göre değerlendirilir. Programlara başvuranlar yatay geçiş ücretlerini kayıt tarihinden önce yatıramazlar. Kabul edilen adayların kesin kayıtları, belirtilen kayıt tarihleri içerisinde dilekçe alınıp kayıtları tamamlanır.

G-) Ortalama ile gelenler aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilir:

Öğrenciler ortalama ile geliyorlarsa aynı isimdeki bir programdan veya eşdeğer programdan olmak zorundadır. Aynı isim veya eşdeğer olmayan adayların başvuruları değerlendirilmez. Genel not ortalaması en az 2,29 ve üzerinde olmayanlar değerlendirmeye alınmaz.

Adayların sınıfları muafiyetlerine göre değerlendirilir. Güz döneminde başvuran adayların intibakının 2. Sınıfa yapılması için en az 17 AKTS ve üzerinde olması gerekmektedir.

H-) Kesin Kayıt:

Kabul edilen adaylar web sayfasında ilan edilir. Takvimde belirtilen tarihlerde Esentepe Yerleşkesine gelip kaydını kesinleşmek zorundadırlar. Kesin kayıt için kayıtlı olunan yükseköğretim kurumundan alınacak Uygunluk Yazısını getirmeyen adaylar haklarını kaybederler. Kesin kaydını tamamlamayan adayların kayıtları yapılmaz.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

1)  Hangi derslerden muaf olacağım ?

1) Ders muafiyetleriniz, program başkanınız tarafından incelenerek belirlenmekte olup kabul edilen aday öğrencilere kayıt tarihinden önce hangi derslerden muaf olduğu bilgisi tebliğ edilmektedir.

2) Kesin okulunuza geçebilir miyim?

2) Başvurularımız 20.08.2021 tarihinde bitecektir. Bu tarihlere kadar alınan başvurular arasında puan sıralaması yapılacaktır. Asil ve yedek kazanan listesi resmi web sayfasında yayınlanacaktır.

3) 2.sınıftan başlamak için kaç kredilik dersten muaf olmam gereklidir?

3) Güz dönemi için 2.sınıftan başlamak isteyen öğrencilerin, 17 AKTS ve üzeri dersten muaf olması gerekmektedir.

4) TYT puanım yetersiz nasıl geçiş yapabilirim?

4) Yönetim Kurulunca eş değer kabul edilen programlar (isimleri aynı ya da içerik bakımından en az %80 aynı olan) arasında genel not ortalaması ile geçiş yapabilirsiniz.

5) Genel not ortalamamın kaç olması gereklidir?

5) Genel not ortalamanızın en az 2,29 ve üzeri olması gerekmektedir.

6) Muaf olmadığım dersleri nasıl tamamlayabilirim?

6) Muaf olmadığınız dersleri, dönem içerisinde krediniz yettiği kadarıyla alabilirsiniz. 2.Sınıf öğrencileri bir dönemde en fazla 40 kredi, 55 AKTS kadar ders alabilmektedirler.

7) Dönem içerisinde kredi sebebi ile alamadığımız dersleri nasıl verebiliriz?

7) Kredi üst sınırına takıldığı için tüm derslerini alamayan öğrencilerimiz, bahsi geçen dersleri yaz okulunda tamamlayabilmektedirler.

8) Açık Öğretim Fakültesinden yüksekokulunuza geçiş şartları nelerdir?

8) YÖK’ün mevzuatı uyarınca hem genel not ortalaması hem de TYT puanı ile Açık Öğretimden Örgün öğretime geçiş yapılabilmektedir. Genel not ortalaması en az 3.15, TYT puanı ile yüksekokulumuzun ilgili yıldaki taban puanına eşit veya üzerinde olması gerekmektedir.

9 Temmuz