2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Seçme İşlemleri

T.C İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ders Seçme İşlemleri  Değerli öğrencilerimiz, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders seçme işlemleri 11.10.2021 Pazartesi günü saat 00.00 - 17.10.2021 Pazar günü saat 23.55 tarihleri arasında yapılacaktır. Ders seçimleri esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar; 1. Sınıf öğrencileri (yeni kayıt olan ya da geçtiğimiz eğitim öğretim

8 Ekim - 00:30

T.C

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Ders Seçme İşlemleri

Değerli öğrencilerimiz,

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders seçme işlemleri 11.10.2021 Pazartesi günü saat 00.00 – 17.10.2021 Pazar günü saat 23.55 tarihleri arasında yapılacaktır. Ders seçimleri esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar;

• 1. Sınıf öğrencileri (yeni kayıt olan ya da geçtiğimiz eğitim öğretim yılında hazırlık okuyan) ders seçme işlemi yapmayacaktır. 1. Sınıf öğrencilerine almakla yükümlü oldukları tüm dönem dersleri Öğrenci İşleri Birimi tarafından otomatik olarak atanacaktır.
  • Dönem tekrarı veya uzatmalı durumda olanlar ile 2. Sınıf öğrencileri ders seçim işlemini yapacaklardır.
  • Ders seçimini sadece kayıt yenileme işlemini tamamlamış öğrenciler yapabilecektir.
  • Çift anadal programında kaydı olanlar hem anadal hem çift anadal programları için ders seçimi yapacaklardır. Her iki programda da var olan, kodları ve içerikleri aynı dersler (ortak dersler, üniversite seçmeli vb.) sadece anadal programında seçilecek olup çift anadal programında tekrar seçilmeyecektir.
  • 2. Sınıftan ders almaya hak kazanmış ancak alt sınıftan da dersi kalan öğrencilerimiz için ders yükü üst sınırı 40 kredi 55 AKTS’dir.

Ders Seçim Adımları;

1. OİS’e kullanıcı adı ve parolanız ile giriş yaptıktan sonra sol alandaki “ders işlemleri” menüsünden “ders seçme” alanına erişebilirsiniz.
    2. Ders seçimi ekranları;
      • Tekrar Etmek Zorunda Olduğunuz Dersler: Daha önce alınıp başarısız olunan ve öğrencilerin öncelikli olarak tamamlamakla yükümlü oldukları dersler.
      • Tekrar Edebileceğiniz Dersler: Daha önce alınıp başarılı olunan ancak notu yükseltmek amacı ile isteğe bağlı tekrar alınabilecek dersler (tekrar alınması durumunda son alınan harf notu geçerli olacaktır).
      • Daha Önce Hiç Almadığınız Dersler: 2. Sınıftan ders alabilecek öğrencilerin daha önce hiç almadığı derslerdir. Bu alanda bulunan derslerin hepsi (kısıtlı seçmeli, bölüm seçmeli, üniversite seçmeli dersler dahil) seçilmesi gerekmektedir.

Önemli Hatırlatma:

* ”Tekrar Etmek Zorunda Olduğunuz Dersler” ve “Daha Önce Hiç Almadığınız Dersler” alanlarında bulunan tüm dersleri eksiksiz olarak (Bölüm Seçmeli ve Üniversite Seçmeli Havuzları dahil) seçmeniz gerekmekte olup eksik ders seçmeniz ileride mezuniyetinize direk olarak olumsuz etki etmektedir.

3. Ders seçimini eksiksiz yaptığından emin olan öğrencilerimiz, derslerin onaylanması için “Danışman onayına gönder” butonuna tıklayarak onay sürecini başlattıktan sonra sonucu takip etmeleri gerekmektedir.

8 Ekim