2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Belirlenen Yüz Yüze Yapılacak Uygulamalı Dersler Hakkında

T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu 2020 2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı   Belirlenen Yüz Yüze Yapılacak   Uygulamalı Dersler Hakkında Sevgili Öğrencilerimiz; 14 Aralık 2020 tarihinden itibaren Yüksekokulumuzda başlayacak olan uygulamalı derslerin yürütülmesi esnasında uygulanacak olan kurallar; Yüksekokul Yerleşkelerimize girişler ateş ölçümü ve HES Kodu sorgulaması ile gerçekleştirilecektir. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından

11 Aralık - 00:00

T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu

2020 2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı

Belirlenen Yüz Yüze Yapılacak   Uygulamalı Dersler Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz;

1. Yüksekokul Yerleşkelerimize girişler ateş ölçümü ve HES Kodu sorgulaması ile gerçekleştirilecektir.
  • T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen HESkodunuzu almak için;
  • “ saglik.gov.tr/hes.html” adresini ziyaret edebilirsiniz,
  • E-Devlet üzerinden turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listelemeadresinden alabilirsiniz,
  • Hayat Eve Sığar mobil uygulamasını indirebilirsiniz,
  • HESyazıp aralarında boşluk bırakarak sırayla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (süreli, süresiz) yazarak 2023’e SMS gönderebilirsiniz,
    Örnek; HES 12345678901 1234 45
  • T.C. Kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (süreli, süresiz) yazarak 2023’e SMS gönderebilirsiniz.
  1. Yapılacak olan bütün giriş ve çıkışlar için bir çizelge oluşturulmuştur ve her giriş ve çıkışınızda bu çizelgeye bilgilerinizi( Ad Soyad, Program, TC Kimlik No, Öğrenci No, HES Kodu, Giriş-Çıkış Saati, İmza) doldurmakla yükümlü olduğunuzu hatırlatırız. ( Herkesin girişte pandemi koşulları nedeniyle bireysel olarak kullanmak üzere yanında mavi tükenmez kalem bulundurması gerekmektedir.)
  2. Yerleşkelerimize giriş yapıldıktan sonra maskelerin çıkartılması kesinlikle yasaktır, herkesin sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek sınıflarda oluşturulmuş olan oturma düzenine uymaları gerekmektedir. ( Ek koruyucu önlem olarak siperlik takılması önerilmektedir.)
  3. Her öğrencinin katılmış olduğu ilk derste kendi isteği ile derse katıldığını beyan etmiş olduğu “Yüz Yüze Ders Taahhütnamesini” imzalaması gerekmektedir. (Bu taahhütname dersin ilgili Öğretim Elemanı tarafından sizlere verilecektir.)
  4. Her Öğrenci sadece kendi ders saatinde okulda bulunabilecektir bu sebeple her öğrencinin grubunu bilmesi gerekmektedir. Gerekli hijyen ortamının sağlanması için ders bitiminde yerleşkelerimizde dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirileceğinden her öğrenci ders biter bitmez binadan ayrılmalıdır.
  5. T.C. İstanbul Valiliği’nin 09.12.2020 tarih E­85840981­010.07.01­112356 sayılı yazısına istinaden Yüksekokul Müdürlüğümüz tarafından 20 yaş altı öğrencilerimiz için düzenlenmiş olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduklarına dair izin yazısı ve Yurt Kayıt işlemleri için düzenlenmiş olan yüz yüze eğitim yazısına aşağıdaki portaldan ulaşabilirsiniz.
  6. Yüz yüze eğitime katılamayan öğrencilerimiz dersleri senkron ve asenkron olarak takip edebileceklerdir.
  • 20 yaş altı öğrencilerimizin yanlarında bulundurması gereken evraklar;

1)Yaş Kısıtlamasına Takılan Öğrenciler için İzin Yazısı (T.C. İstanbul Valiliği)

2)İzin Yazısı ( T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu)

3) Ders Programı ( Her Program için Portal içinde barkodlu bir şekilde ayrı ayrı oluşturulmuştur.)

4) Ders Programı İçin Tıklayınız.

* Portaldan T.C. Kimlik Numaranız ve Öğrenci Numaranız ile sorgulama yaparak bireysel yazılarınızı indirip çıkartmanız gerekmektedir.

Belge Sorgulama Ekranı

11 Aralık