2016-2017 akademik yılında eğitim öğretim faaliyetlerini Maslak Yerleşkesinde sürdürecektir.
Program Başkanının Mesajı
Görsel işitsel medya yayıncılığı içerisinde yer alan radyo televizyon yayıncılığı toplumsal gelişim ve katılımcı demokrasi için önemli bir aktör olarak görülmektedir. Radyo ve televizyon yayıncılığı aynı zamanda küreselleşme ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak hızla gelişen ekonomik sektörlerden biridir. Geniş istihdam alanı yaratan radyo ve televizyon yayıncılığı sektörünün nitelikli ve donanımlı personel ihtiyacı giderek artmaktadır. Radyo ve Televizyon Programcılığı, medya sektörünün ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte meslek elemanları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Programın amacı teorik ve kuramsal altyapısı olan, gerekli mesleki bilgi ve becerileri kazanmış, yeterli deneyim ve donanıma sahip meslek elemanlarını sektöre kazandırmaktadır. Radyo ve televizyon yayıncılığı aynı zamanda toplumsal sorumluluk gerektiren alanlardan biridir. Dolayısıyla Radyo ve Televizyon Programcılığı, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, etik ilke ve değerlere bağlı meslek elemanları yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Programın Tanımı
Program mezunlarının başta kamu ve özel radyo ve televizyon kuruluşları olmak üzere, medya sektörünün yan kuruluşları olarak hızla gelişen casting ajansları, sinema/dizi setleri, reklam şirketleri, internet yayıncılığı gibi alanlarda istihdam olanakları bulunmaktadır. Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunları, prodüksiyon amiri, yönetmen asistanı, haber editörü, muhabir, ses teknisyeni, kurgu editörü, sunucu veya kameraman olarak çalışabilmektedir.
Programın Amacı
Programın amacı teorik ve kuramsal altyapısı olan, gerekli mesleki bilgi ve becerileri kazanmış, yeterli deneyim ve donanıma sahip meslek elemanlarını sektöre kazandırmaktadır.
Kariyer Olanakları
- Radyo ve Televizyon kanalları
- Yapım şirketleri
- Reklam / Prodüksiyon Şirketleri
- Casting şirketleri
- Haber ajansları
- Sinema – dizi setleri
Programlar Arası Geçiş
Radyo ve Televizyon Programcılığı programından başarı ile mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıl eğitim veren fakültelerin aşağıda belirtilen bölümlerine dikey geçiş yapma hakkına sahiptirler.
- Basın ve Yayın
- Radyo ve Televizyon Yayımcılığı
- Film Tasarımı
- Radyo ve Televizyon Yayıncılığı
- Fotoğraf ve Video
- Gazetecilik
- Görsel İletişim
- Görsel İletişim Tasarımı
- Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı
- Halkla İlişkiler
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- İletişim
- İletişim Bilimleri
- İletişim Sanatları
- İletişim Tasarımı
- İletişim ve Tasarım
- Medya ve İletişim
- Medya ve İletişim Sistemleri
- Radyo ve Televizyon
- Radyo, Televizyon ve Sinema
- Sinema ve Televizyon
- Televizyon Haberciliği ve Programcılığı
- Yeni Medya