2016 - 2017 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2016 - 2017 Akademik yılında Erasmus öğrenim hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimizin başvuruları 19 Şubat – 18 Mart 2016 tarihleri arasında alınacaktır.

Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin “Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuru Formu” ile birlikte başvuru tarihleri arasında aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak Erasmus+ Koordinatörlüğü’ne (Esentepe Binası 10. Kat) teslim etmeleri gerekmektedir. 19 Mart 2016 Cuma günü saat 17:00'den sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Erasmus+ öğrenim hareketliliğine 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında kontenjanımız öğrenim hareketliliği için 20 öğrenci ve bir yarıyıldır. Staj hareketliliği için ise 2 öğrenci ile sınırlı olup 6 ay olarak belirlenmiştir. Kontenjan açık kalırsa iki yarıyıl boyunca yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencilere imkan sağlanacakrır. Ayrıca bir yedek liste olacaktır. Öğrenim görme hareketliliğine birinci sınıf öğrencilerimiz başvurabilir. İkinci sınıf öğrencilerimizin başvuruları ise Erasmus+ staj hareketliliğini yurt dışında gerçekleştirme kapsamında değerlendirilecektir.

Başvuru belgeleri:

1. Öğrenci tarafından imzalanmış ve fotoğraf yapıştırılmış “Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuru Formu”
  2. Transkript

Başvuru Koşulları:

1. Erasmus+ öğrencisi seçilebilmek için gerekli olan Genel Not Ortalaması 2.20 dir. Bu ortalamanın altında olan başvurular geçersiz sayılacaktır.
  2. Erasmus+ öğrencisi seçilebilmek için, öğrencinin, Meslek Yüksekokulumuzda yapılacak olan İngilizce sınavından 100 üzerinden en az 50 alması gerekir.
  3. Erasmus+ öğrencisi seçilebilmek için, öğrencinin, gidilecek üniversitenin başvuru şartlarına uyması gerekir.
  4. Erasmus+ öğrencisi seçilebilmek için, öğrencinin, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu uzantılı E-mail adresi olması zorunludur.

Değerlendirme
"Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği" başvuruları değerlendirilirken kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

• Akademik başarı düzeyi (Genel Not Ortalaması) : %50
  • İngilizce sınavı dil puanı : %50

Meslek Yüksekokulumuzda Yapılacak Olan İngilizce Dil Sınavı*
Yazılı İngilizce Dil Sınavı, gerek birinci öğretimden gerekse ikinci öğretim öğrencileri için 25/03/2016 Cuma günü saat 17:00’de Esentepe Binası ‘nda yapılacaktır.

*Sınav gün ve saatlerinde olabilecek değişiklikler için lütfen web adresimizi düzenli olarak kontrol ediniz.

Erasmus+ Öğrenci Seçimlerinin Sonuçlandırılması
Erasmus+ öğrenci seçimi, asgari şartları sağlayarak başvuruda bulunan öğrenciler arasından, değerlendirme ölçütleri dikkate alınarak en yüksek puanı alan öğrencilerin Erasmus öğrencisi olarak seçilmesi şeklinde gerçekleştirilir.