T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU
2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇME İŞLEMLERİ

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’na 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerimizin II. yarıyıl dersleri “Öğrenci İşleri Sistemi” tarafından otomatik olarak atanacağından, ilgili öğrencilerimiz herhangi bir kayıt yenileme veya ders seçme işlemi yapmayacak, 15/02/2016 tarihinden itibaren, Bahar Yarıyılı Ders Programının II. Yarıyıl Ders Programı doğrultusunda derslerine başlayacaktır.
İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’na daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimizin, bahar yarıyılı kayıt yenileme ve internet üzerinden ders seçme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İşlemler 15/02/2016 Pazartesi günü Saat 09.00 itibariyle başlayacak 19/02/2016 Cuma günü saat 17.00 itibariyle sona erecektir.
Daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimizin 15 Şubat - 19 Şubat haftasında ders seçim işlemlerini gerçekleştirmelerinin yanı sıra, aynı zamanda 15 Şubat Pazartesi gününden itibaren, “Bahar Yarıyılı Ders Programı” ndaki IV. yarıyıl ders planı doğrultusunda derslerine girmeleri gerekmektedir. Aksi halde girmedikleri derslerde ilk hafta için yok yazılacaklardır.
İlgili öğrencilerimizin gerçekleştireceği işlemler aşağıda özetlenmiştir:

1. www.sisli.edu.tr adresinden, “Öğrenci İşleri Sistemi” menüsünü kullanarak, kullanıcı adı ve parola ile sisteme giriş yapınız. Açılan sayfada “Ders İşlemleri”nden “Ders Seçme” menüsüne giriniz.
  2. Alttan dersiniz yok ise, açılan sayfada size listelenen derslerden okuyacaklarınızı işaretleyiniz.
  3. Alttan almanız gereken dersler var ise, size sistem tarafından otomatik olarak atanmıştır. Siz ayrıca, size listelenen derslerden 40 Kredi/55 AKTS sınırına kadar IV. yarıyıl derslerinizden seçiniz. (İki dönem DNO’su 2’nin atında kalan öğrenciler, yönetmelik gereği IV. Yarıyıl derslerinden seçim yapamazlar).
  4. “Onay Gönder” butonuna basarak ders seçimlerinizi danışmanızın görmesini sağlayınız.
  5. “Onaylandı” ibaresini görünce 3 nüsha “Ders Onay Belgesi” çıktısı alınız ve ilgili yeri imzalayınız. Bu nüshaları danışmanınıza imzalatarak iki nüshasını danışmanınıza teslim edip imzalı bir nüshasını saklayınız.

Önemli Not:

Ders Seçme İşlemleri aynı zamanda kayıt yenileme anlamına gelmektedir. Bu sebeple, zamanında ders seçimi işlemi yapmayan öğrenciler kayıt yenilememiş olmaktadır. Bu öğrenciler sınıf listelerinde gözükmezler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Öğrenci İşleri Sistemi YÖKSİS ile entegre olduğu için zamanında ders seçme işlemlerini tamamlamanız öğrencilik haklarınız açısından çok önemlidir.

Sorularınız için: 444 78 68 / 133 ya da136