2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz dönemi sonunda mezuniyet için tek dersi kalan öğrencilerimiz isterlerse tek ders sınavına girebilirler. Bunun için 09-12 Eylül 2019 tarihlerinde başvuru formunu doldurup 13 Eylül Cuma günü yapılacak tek ders sınavına katılabilirsiniz.

Tek ders sınavı ücretsizdir.

Başvuru formunu doldurup öğrenci işleri müdürlüğüne teslim etmeyen öğrencilerimiz, tek ders sınavına GİREMEZLER

Başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra ogrenci.isleri@sisli.edu.tr mail adresine TARATIP mail atarlarsa başvuruları kabul edilir.

Başvuru Formu için tıklayınız…

SIKÇA SORULAN SORULAR

SORU-1) Tek ders sınavına kimler girebilir?

CEVAP-1) Tek ders sınavı; normal eğitim-öğretim süresi içinde, yaz stajı hariç mezuniyeti için tek dersi kalan, bu ders için devam zorunluluğunu yerine getirmiş olan ve genel not ortalaması 2.00’ın üzerinde olan öğrenciler için yapılan bir sınavdır.

SORU-2) Tek ders sınavında alınan not dersin son alındığı dönem ortalamasına etki eder mi?

CEVAP-2) HAYIR. Tek ders sınavı başarı notu başarı durum belgesinde bağımsız olarak gösterilir ve genel not ortalamasının hesaplanmasında dikkate alınır. Tek ders sınavından alınan not, dersin son alındığı döneme yansımayacağı gibi geçmiş dönemin dönem ortalamasını da arttırması söz konusu değildir.

SORU-3) Tek ders sınavına kaç defa girme hakkım var?

CEVAP-3) Tek ders sınav hakkından bir defa yararlanılır. Hak edildiği yarıyıl sonunda kullanılmayan tek ders sınavına daha sonraki yarıyıllarda girilemez.

SORU-4) Zorunlu yaz stajını tamamlamayan öğrenciler tek ders sınavına katılabilir mi?

CEVAP-4) Zorunlu yaz stajını tamamlamayan öğrenciler tek ders sınavına katılabilirler.

SORU-5) Tek ders sınavında geçme notu nedir?

CEVAP-5) Tek ders sınavının başarı değerlendirmesi İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 24. maddesinde belirtildiği şekildedir. Tek ders sınavından başarılı olunması için en az CC (65) notu alınması gerekir.