Genel Not Ortalaması ve Merkezi Yerleştirme Puanı olmak üzere iki (2) yöntem ile yatay geçiş yapılabilmektedir

Merkezi Yerleştirme Puanı ile (EK Madde1) Kurumlar Arası ve Kurum içi Yatay Geçiş

Başvuran öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, başvurduğu programın ilgili yıldaki taban puanına eşit veya üzerinde olması durumunda geçiş yapabildikleri yatay geçiş türüdür.

Öğrenciler, merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş uyarınca bir defa yatay geçiş yapabilirler. En az bir (1) yarıyıl eğitim görmeden bu kapsamda yatay geçiş yapılamaz.

İlgili dönemde bu kapsamda başvuran adaylar (kurum içinden ve kurum dışından başvuran adaylar bir tabloda olmakla birlikte), puanlarına göre sıralanarak (büyükten küçüğe) değerlendirilir, asil-yedek listesi oluşturulur.

Genel Not Ortalaması ile (Üniversite Dışı Yatay) Kurumlar Arası Yatay Geçiş

GNO ile yatay geçiş, yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılabilir.

Öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 (4 üzerinden en az 2,29) olmak zorundadır. Genel Not Ortalaması ile birinci (1.) ve dördüncü (4.) yarıyılların başında yatay geçiş yapılamaz.

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

Başvurular                          : 17 Haziran 2019 – 16 Ağustos 2019

Sonuçların İlanı                 : 26 Ağustos 2019

Kesin Kayıtlar                    : 26 Ağustos 2019 – 6 Eylül 2019

Yedek Kayıtları                 : 9 Eylül 2019 – 13 Eylül 2019

YATAY GEÇİŞ KONTENJAN ve ÜCRETLERİ

Kontenjan ve Ücretler için tıklayınız…

ÖDEME SEÇENEKLERİ

Kredi Kartı

World, Bonus ve Maximum Özellikli Kartlara 10 Taksit Diğer Banka Kartlarına Tek Çekim.

Denizbank KMH Kredisi

Denizbank Üzerinden Verilen Maksimum 10 Taksit imkanı Bulunan Kredidir.

Öğrencinin Düzenli Bir Geliri Yok İse Bir Garantör e İhtiyaç Duyulacaktır.

Nakit Ödeme

Mali işler biriminden ödeme planı oluşturulduktan sonra alınacak İBAN Numarasına Havale-Eft  ile veya Okulda Bulunan Denizbank Veznesine Ödenebilir.

Yukarıda Belirtilen Seçenekler Dışında Bir Ödeme Yöntemi Bulunmamaktadır.

Mali işler Birimi

Maslak Yerleşkesi: Maslak Mahallesi, Atatürk Organize Sanayi Sitesi, 55. Sokak No:2 MASLAK/İSTANBUL

Tel: 444 78 68 Dahili: Dahili: 427 ve 164

mali.isler@sisli.edu.tr

BAŞVURU İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Öğrenci Belgesi (e-imzalı, e-devletten ve ıslak imzalı olabilir)

Nüfus cüzdan örneği,

ÖSYS Yerleştirme Belgesi,

ÖSYS Sonuç Belgesi (Tüm puan türlerinin olduğu çıktı),

Transkript (Eğitim almadıysa veya hazırlık okuduysa gerek yok),

Ders içeriği (Eğitim almadıysa veya hazırlık okuduysa gerek yok),

*Staj yapıp muaf olacak kişiler staj gün sayısı, tarih ve yaptığı yeri belgelemesi gerekir,

*Daha önce yatay geçiş yapanlar ne şekilde yaptıklarını belgelemek zorundadır,

*Kabul edilen adaylar "Yatay geçiş yapmasında sakınca yoktur" yazısı getirdemeden kayıt işlemi tamamlanmaz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Devlet Üniversitesinden Vakıf Üniversitesine geçiş yapabilir miyim?

EVET geçebilirsiniz. Ortalama ile eşdeğer programa, merkezi puan ile farklı programa başvuru yapıp şartları sağlaması durumunda kabul edildiğinde kesin kaydını yapabilirsiniz.

Vakıf üniversitesinde burslu okuyorum. Yatay geçiş yaparsam bursum kesilir mi?

Yatay geçişlerde burslar geçersizdir. Ancak geçiş yapılacak kurum burs verebilir. Şişli MYO’na geçiş yapacak öğrencilere %80’e varan burs imkanı sağlamaktadır.

Başvuru Ücreti ödüyor muyuz?

Hayır, Şişli MYO başvuru ücreti almamaktadır.

Yatay geçiş için başvuru yaptım ve beni kabul ettiniz, fakat sonradan kesin kayıttan vazgeçersem sorun olur mu?

Birden fazla programa ve üniversiteye başvuruda yapabilirsiniz. Birden fazla programdan kabul de alabilirsiniz. Kesin kaydınızı yapmadığınız sürece size bir zararı olmaz. Kaydınız mevcut programınızda kalır. Kayıtlı olduğunuz üniversitenin size yatay geçiş başvurusu yaptınız ve kabul edildiniz diye bir yaptırımı söz konusu olamaz.

Yatay geçişlerde başvuru sınırlaması var mıdır?

Yatay geçişler için başvuru sınırlaması olmaz. Ancak başvuru sayısı, kontenjandan daha fazla ise bu durumda, not/puan sıralaması dikkate alınarak eleme yapılır.

Disiplin cezası almış olmak yatay geçiş yapılmasına bir engel midir?

Disiplin cezası almanız yatay geçiş yapmanızı engellemez.

Yurt dışından yatay geçiş yapabilir miyim?

Yurt dışından yatay geçiş yapılabilir. Bahar döneminde sadece ortalama yapılır. Kıbrıs’tan merkezi ile bahar döneminde geçiş yapılmaz.

Kaydımı dondurmuş olmam veya derslere devam etmemem yatay geçiş yapmama engel olur mu?

Kayıt dondurmuş olmanız veya başarısız olmanız yatay geçiş için engel teşkil etmez. Ortalamayı ve ilgili sınıf için dersleri başardığınız sürece başvurunuz değerlendirilir. Başarısız olanlar için de merkezi puan ile yatay geçiş imkanı da bulunmaktadır.

Daha önce aldığım dersler ne olacak?

Yatay geçişlerde farklı bir programa da gelseniz daha önce aldığınız dersler değerlendirilip uygun olanlar muaf edilir. Notları ile ortalamaya dahil edilir. Geçiş yaptığınız programda o dersleri tekrar almazsınız.

Başarısız veya şartlı derslerim yatay geçiş yapmama engel midir?

Öğrenci İşleri Birimi

Tel: 444 78 68 Dahili: 411 ve 413