Çift Anadal Programına başvurular incelendi. YÖK’ün Yönetmeliği dikkate alındığında 2,72 GNO altındakiler dikkate alınmadı. Ayrıca sınıfında %20’lik dilime girmiş veya ÖSYS puanını sağlıyor olması gerekir. Bu iki şarttan birini sağlayanlar değerlendirildi.

Buna göre sonuçlar için tıklayınız.

Başvuru esnasında 3 tercihe kadar alındı. Şartları sağlayan tercihlerin hepsi sıralamaya dahil edildi. Bu yüzden birden fazla programda asil yer alma durumu oluşmuştur. Öğrenci kesin kayıt için 27-28 Şubat 2019 tarihlerinde Maslak yerleşkesi öğrenci işleri birimine gelerek kayıtlarını tamamlaması gerekmektedir.

Gelmeyen adayların kaydı iptal olup varsa yedek kişi çağrılır. Yedek kayıtlar ise 1 Mart 2019 tarihinde Maslak yerleşkesi öğrenci işleri birimine gelip kaydını kesinleştirmesi gerekir. Yedek aday gelmez ise kontenjan boş kalır. Sondan gelenlerin işlemi yapılmaz.

İlk ve Acil Yardım programına kayıt olacak öğrencilerin aşağıdaki maddede bulunan şartı sağlaması gereklidir.

Devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m'den, kız öğrencilerde 1.60 m'den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.