T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

DERS MUAFİYETİ BAŞVURULARI

Daha önce bir yükseköğretim programında tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olan ve bu yıl İstanbul Şişli Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıran öğrencilerimiz, almış ve başarmış oldukları derslerden muafiyet isteğinde bulunabilirler. Bunun için öğrencilerin, Meslek Yüksekokuluna ilk kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren on beş gün içinde, onaylı, imzalı, mühürlü transkriptleri ve ders içerikleri ile Öğrenci İşleri Birimine başvurmaları gerekir. Söz konusu derslerin YÖK tarafından tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınmış olması gerekir. Muafiyet, Yüksekokul Yönetim Kurulunda görüşülerek karara bağlanır.

16/07/2014 tarihli YÖK kararı gereği muafiyet kararı verilen derslerde; dersin notu öğrencilerin transkriptlerinde gösterilmekte ve Dönem Not Ortalaması (DNO) ile Genel Not Ortalaması (GNO) hesabında değerlendirmeye alınmaktadır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1.     Başvuru Formu (tıklayınız)

2.     Öğrenim süresi içinde alınan tüm derslerin, isim, kredi ve başarı notlarını gösteren resmi onaylı Transkript

3.     Ders İçeriği (Transkriptte belirtilen derslerin ayrıntılı içerik bilgilerini içeren resmi onaylı belge)

Başvuru Yeri ve Tarihi

Bütün başvurular, gerekli belgeler tamamlanmış olarak, 10 Ağustos – 21 Ağustos 2015 tarihleri arasında T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimine posta yoluyla ya da kişisel olarak yapılacaktır.

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimi

Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No:99-100, 34394  Şişli-İstanbul.

Telefon: 444 78 68 / 133-136