İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programımız ve Paramedik Derneği İstanbul İl Komisyon Başkanlığı işbirliğiyle İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Maslak Yerleşkesi konferans salonunda “Resusitasyon ve Travma Sempozyumu” gerçekleştirildi. 892 kişinin katıldığı sempozyumda “Resusitasyon ve Travma” konularında alanında uzman kişiler tarafından yeni güncellemeler ve protokoller anlatıldı.

Sempozyuma İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Alkan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Uzmanı Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bekiroğlu, Paramedik Derneği İstanbul İl Komisyon Başkanı Paramedik Fatih Selim Elma, Paramedik Derneği ACLS Eğitmeni Tarık Balcı, Tekirdağ İSM Eğitim Sorumlusu Dr. Hamit Işıkalp, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Sema Koç Tütüncü, Maltepe Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim görevlisi Özen İnam, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim görevlisi ile Derya Gündüz Hoşgör sağlık sektöründe alanında uzman kişiler katılım sağladı.

Üç oturumdan oluşan “Resusitasyon ve Travma Sempozyumu”nun ilk oturumunda, “Olay Yerinde Temel ve İleri Yaşam Desteği”, ikinci oturumda “Resusitasyon ve Travmada Adli Sorunlar” ve son oturumda ise “Olay Yerinden Hastaneye Travma Acilleri” konuları konuşuldu.

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Maslak Yerleşkesi konferans salonuna gerçekleşen sempozyum konuşmaların ardından yapılan uygulamalar ile sona erdi.