T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

DERS SEÇME İŞLEMLERİ

2015 YILI VE DAHA ESKİ GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’na 2015 yılı ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimizin,  güz yarıyılı internet üzerinden ders seçme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İşlemler 19/09/2016 Pazartesi günü Saat 09.00 itibariyle başlayacak 23/09/2016 Cuma günü saat 17.00 itibariyle sona erecektir.

2015 yılı ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimizin 19 Eylül – 23 Eylül 2016 haftasında ders seçim işlemlerini gerçekleştirmelerinin yanı sıra, aynı zamanda 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren, web sitemizde yayınlanmış olan “Güz Yarıyılı Ders Programı” ndaki III. yarıyıl ders planı doğrultusunda derslerine girmeleri gerekmektedir.

İlgili öğrencilerimizin gerçekleştireceği işlemler aşağıda özetlenmiştir:

1)    www.sisli.edu.tr adresinden, “Öğrenci İşleri Sistemi” menüsünü kullanarak, kullanıcı adı ve parola ile sisteme giriş yapınız. Açılan sayfada “Ders İşlemleri”nden “Ders Seçme” menüsüne giriniz.

2)    Alttan dersiniz yok ise, açılan sayfada size listelenen derslerden okuyacaklarınızı işaretleyiniz.

3)    Alttan almanız gereken dersler var ise, size sistem tarafından otomatik olarak atanmıştır. Siz ayrıca, size listelenen derslerden 40 Kredi/55 AKTS sınırına kadar III. yarıyıl derslerinizden seçiniz. (İki dönem DNO’su 2’nin atında kalan öğrenciler, yönetmelik gereği III. Yarıyıl derslerinden seçim yapamazlar).

4)    “Onay Gönder” butonuna basarak ders seçimlerinizi danışmanızın görmesini sağlayınız.

5)    “Onaylandı” ibaresini görünce 3 nüsha “Ders Onay Belgesi” çıktısı alınız ve ilgili yeri imzalayınız. Bu nüshaları danışmanınıza imzalatarak iki nüshasını danışmanınıza teslim edip imzalı bir nüshasını saklayınız. Ders Onay Belgelerinin 28 Eylül 2016 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar danışmanlara teslim edilmesi gerekmektedir (Öğrencilerimizin ders onay belgesinin çıktısını 23 Eylül Cuma günü saat 17:00’ye kadar alması gerekmektedir. Bu tarihten sonra sistem çıktı alınmasına izin vermeyecektir).

Önemli Not:

Zamanında ders seçimi işlem yapmayan öğrenciler sınıf listelerinde gözükmezler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Öğrenci İşleri Sistemi YÖKSİS ile entegre olduğu için zamanında ders seçme işlemlerini tamamlamanız öğrencilik haklarınız açısından çok önemlidir.

Sorularınız için: 444 78 68 / 133 ya da136